Midsommar


2014-09-03 06.04.18-4En titt ut genom fönstret bekräftar det som metrologerna har förutspått; regn, kyla och några solglimtar. Ok, Sverige är ett långt land så det kommer finnas platser där solen kommer att skina, men inte här.

Att driva företag är som att jobba med jordbruk, därtill kommer alla årstider. Vinter, vår, sommar och höst. Sedan alla nyanser i årstiderna med regn, hagel, snö, kyla och självklart värme och sol.

För någon vecka sedan pratade jag med en säljare som närapå slet livet ur sig. Det som han var utsatt var att när han nådde säljmålen justerades de uppåt, så han gick ”nästan i mål”. Det andra var att varje rekord månad skulle följas av en ny rekordmånad. Chefen hade anammat ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder”.

När man sätter ihop en säljstrategi är det viktigt att ha tillgång till historia och dokumentation. Nästan alla marknader har cykler som kommer och går på samma sätt som vår natur. Jag förstod att säljaren jobbade på ett ”tuta o kör” företag och det hade nog gått bra för dem, utifrån det dom han berättade. Däremot vet jag att de snart är på en platå och ska de vidare från denna behöver de göra säljstrategi jobbet ordentligt. Inse att det ibland är ett j-a väder och att då veta hur man ska jobba. Vid andra tillfällen skiner solen och då lan man gasa förfullt. Kan man även ge den insikten till som säljkår blir jobbet som chef mer ett ledarjobb än ett chefskap.

Önskar er alla en trevlig midsommar och regn på sommaren är betydligt härligare än på hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s