Det mobila kontoret.


20130621-045417.jpgFör några veckor sedan var jag på ett lunchmöte där en företagare skulle berätta om sin verksamhet. Jag kom dit en stund innan mötet och hörde då att företagaren hade problem med att få igång sitt bildprogram. Det visade sig att bildprogrammet var byggt i en MacDator och det som fanns på plats var en vanlig PC, med andra ord så kunde inte datorn öppna programmet. Nu tillhör jag den lilla hybridskara som gillar både PC och Mac. Dagen till ära var det en MacBookPro som jag hade med mig, så med hjälp av den fick vi igång bildprogrammet.

Jag har sedan jag började som konsult alltid haft med mig min portfölj där jag har haft mitt kontor. Till en början var det alltid en bärbar PC, eller släpbar på den tiden, men nu på senare år har PC fått sällskap av en Mac. Nu bär jag inte på två utan brukar använda en i taget. Friheten med att ha ett ”kontor på fickan” gör att det är enkelt att jobba nära kunden, jag kan sätta mig i olika miljöer och jag kan enkelt skapa flexibla konstellationer med andra konsulter.

Något som till en början blev en svårighet, innan jag förstod det, var att strukturen måste byggas in i mig. När friheten finns måste man även skapa en struktur som fungerar för detta system. Det jag märker allt mer att det gäller allt fler personer.

Idag är vi omgivna av ett kommunikativt brus där allt näst intill är möjligt att välja. Vi som människor är ovana vid detta eftersom vi större delen av vår existens på denna planet har levt i ett underskott av mat och varor. Idag är det tvärt om. Jag kom att prata med detta om för ett tag sedan med en VD och han sa att det är samma sak inom ett företag. ”du måste ständigt välja och trycket ökar allt mer”

Jag tror på sikt att allt fler måste lära sig att hantera den allt ökade frihet som vi har idag, för allt fler känner sig ofria. En fundering som vi kommer allt mer tvingas fundera över är exempelvis ”hur mycket måste jag tjäna för att vara nöjd?”. Det som idag driver allt fler till ohälsa är det ”ekorrhjul” som man ofta själv har varit med att bygga upp och där frihet blir något som kostar allt mer. Vi kommer allt mer att tvingas att försöka tidigt bli medvetna om detta att

”Frihet har ett pris, vad är du villig att betala för det”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s