Dark side of the moon


003I dagens kommunikationssamhälle vill vi veta hur det står till med det mesta. Vi vill kunna analysera allt och det som inte går stör oss väldigt mycket. Personlighets tester är ett område som har exploderat och vi i vårt land har en förkärlek för systematisering, därför har vi haft lätt att ta till oss tester i alla slags former.

För några veckor sedan hade jag ett möte med en företagare. Han berättade för mig att han hade gjort ett av de mer vanligare testerna och fått fram ett antal bokstäver som beskrev honom. Problemet var att han dels inte gillade dessa sidor och hade hopats på att få fram andra bokstavskombinationer. Han upplevde att testet beskrev hans baksidor och kvar blev känslan ”dark side of the moon”.

Eftersom vi lever i en starkt digitaliserad värld hamnar vi ofta i en fördelning av bra eller dåligt, rätt eller fel. Tester funkar på samma sätt, den och den bokstavskombinationen är bra, med andra är dåliga.. Det finns till och med personer som har blivit ”test-experter” vet vad de ska svara för att få fram ”bästa resultat”.

Tester har kommit för att stanna och det kommer nog att bli fler framöver. Däremot tror jag att det är viktigt att förstå skillnaden mellan; vad tester är och hur man upplever dem.

Vi värderar allt mer det som finns i och omkring oss därför ser allt fler företag, chefer och medarbetare personlighets test som ”värdetest”, där det finns ”bra och dåliga svar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s