Du behöver inte vara bäst men du behöver vara unik.


Bild 2014-04-10 kl. 09.06Jag läste en längre intervju av den förre världsspelaren David Beckham och det slog mig att han aldrig var bäst. Han var oerhört bra i början av 2000 talet men som sagt var bäst blev han aldrig. Däremot har han under hela sin karriär byggt sitt varumärke oerhört strategiskt, i början ensam och sedan tillsammans med Victoria, vilket gör honom än idag ihågkommen och unik.

I dagen kommunikationssamhälle kommer du att bli uppmärksammad en kort tid om du lyckas bryta igenom det kommunikations brus som finns, inom ett väl avgränsat område och blir bäst. Men imorgon kommer allt vara borta om du inte lyckas ta fram det unika.

Tyvärr har näringslivet allt för hög grad låtit sig inspireras av idrottslivets vinster och att ”vara bäst” har blivit ett mantra. Till skillnad mot idrottsvärlden är näringslivet ett ständigt pågående av att ta hem nya avtal och uppdrag och det är svårt att avgränsa ett sammanhang, som exempelvis VM eller OS, som visar att just du ”är bäst”.

Därför är det mer betydligt effektivare att visa det ”unika” för att nå framgång i dagens kommunikationssamhälle. Det unika med dig, företaget, produkter eller tjänster. Det har ett betydligt större genomslag än att vara ”bäst”, samt att ”unik” är inte begränsat till ett definierat sammanhang, som exempelvis ett OS. Det ”unika” är ett livslångt byggande.

Du behöver inte vara bäst men du behöver vara unik.

Ett svar till “Du behöver inte vara bäst men du behöver vara unik.

  1. Ping: Du behöver inte vara bäst men du behöver vara unik. — DIMRO INKUBE KB | Sell for the moment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s