Bära eller brista


2016-04-28 18.18.03-3Tänk att du står på kanten av ett tak, på ett hus som är 25 våningar högt. Förutom den enorma utsikt som du möts av kommer även andra upplevelser komma till dig. Många kommer känna svindel med följd av en känsla av att ”dras ned” mot marken, andra kommer vara relativt opåverkad av detta.

För många företagare kan man hamna i samma läge när man driver företag, en känsla av att stå på en höjd och ta ett kliv ut i tomma intet. Första gången det inträder är rädslan stor för att man inte ”kommer att klara sig” och att fallet kommer leda till en plötslig död. Men har man gjort denna resa några gånger kommer det att uppstå en erfarenhet av ”att man kan klara av en sådan situation”.

Som småföretagare lever man mycket på sin snabbhet och flexibilitet. Det är både strykan men kan även bli ens svaghet. Därför är det inte helt ovanligt att många hamnar i lägen där man känner ”det får bära eller brista”. Det finns självklart undantag, men för många branscher idag som är nya, under stark tillväxt så är denna position väldigt vanlig.

Som småföretagare är det viktigt att aldrig överge det som är en styrka, snabbhet och flexibilitet. Det innebär att man ibland måste säga nej till uppdrag, för att man har förmycket att göra. Det kan även vara en ökad risk i att ha få  ”stora kunder”, men det ska vägas mot den marknad som man agerar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s