Game over, ge mig ett nytt liv


I torsdags höll UK folkomröstning ifall de skulle stanna kvar eller lämna EU. Nu vann de som ville lämna och det ska nu verkställas. Under fredagen skrev över 500 000 människor under att de vill ha en andra omröstning för de anser att valdeltagandet var för lågt, 72,2 %. I UK är det brukligt att lyckas man samla ihop 100 000 underskrifter så kan det väcka debatt i underhuset.

När jag spelar dataspel och jag förlorar mot någon skurk, mästare etc. tar spelet slut. Det blir game over, men jag vet att detta inte är ”sant”. För i denna ”värld” kan jag börja om från den tidpunkt i spelet, som jag sist sparade. Förlorar jag igen så kan jag upprepa detta hur många gånger som helst, tills jag vinner. Man skulle kunna påstå att hela spelvärlden bygger på ett upprepande av en ”andra chans”.

I de undersökningar som nu har gjorts är det den yngre generationen som vill vara kvar, medan den äldre vill gå ur. Det är människor som bor i de större städerna som vill vara kvar medan de som bor utanför som vill gå ur. I Skottland, där majoriteten vill vara kvar i EU, var valdeltagandet lägre än riksgenomsnittet. Det verkar som att de som ville vara kvar i EU har varit sämre att gå till valurnorna, än de som vill gå ur.

Nu är det knappast troligt att UK kommer göra om denna folkomröstning, men hade valdeltagandet varit högre så hade ”stanna kvar i EU” vunnit. En större yngre generation sätter nu sitt hopp till att när man når ”game over”, så kan man börja om. Tyvärr är det nästan 30 länder som idag är med i EU, där de flesta ser till sina egna särintressen, de vill ”slänga ut UK idag. Begrepp som tolerans, jämlikhet och solidaritet tynar alltmer bort och de kommer inte alls ha någonting till övers för ett land som ”vill dra sig ur”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s