Lär av proffsen när du bygger ditt varumärke


2013-06-18 14.59.272Vi lever i ett kommunikationssamhälle som ständigt är i förändring och där ”syns du inte så finns du inte” alltmer råder. Det centrala blir allt mer att vara unik, inte alltid bäst eller störst, därför är det viktigt att omgivningen alltmer kan förstå det unika med dig eller rättare sagt ditt varumärke. Att börja bygga sitt eget varumärke, handlar om att bli medveten om vad dina styrkor är, samt vad vill du bli identifierad med.

Dagens PS hade en artikel ”kloka ord från snuskigt rika” som var ett antal citat från starka varumärken. Det finns något i det som de säger som jag tror vi kan dra lärdom av, främst bygger dessa personer sina varumärken utifrån sina egna styrkor samt vad de vill bli identifierade med.

Oprah Winfrey

”Var tacksam för det du har så får du mer. Om du har fokus på vad du inte har kommer du aldrig någonsin att få tillräckligt.”

Oprah Winfrey var från början en slugger till journalist men som allt efter att hennes kändisskap har tagit fart, har värnat om vad som gör oss lyckliga. Människans välmående. Citatet ovan är ett typiskt Oprah uttalande, där syftet är att lära sig uppskatta det man har.

Bill Gates

”För att vinna stort måste du våga ta stora risker.”

Bill gates var ett ungt datasnille som tidigt förstod hur man kunde utveckla dåtidens datorer. Han var inte alls samma visionär som Steve Jobs, däremot visade han tidigt stor talang för vågade affärsavtal med dåtidens giganter. Detta är något som sedan har drivit honom framåt; ska du vinna något så måste du våga satsa, ska du vinna stort så får du satsa stort, ingenting är gratis.

Warren Buffy

”Häng inte upp det på en inkomst. Investera så att det finns en backup.”

Warren Buffy har under en hel livstid byggt upp en enorm förmögenhet inom fastighetsbranschen. Han förordar ett långsiktigt tänkande vilket även går igenom i hans citat. Han är även en produkt av ”planera för det värsta men hoppas på det bästa”.

Richard Branson

”Kliv inte in i affärer med pengarna som drivkraft. Om det är motivet är det bättre att du gör något annat.”

Superentreprenören som blev en av världens mest citerade och omtalade människor. Han jobbar alltid med att affärer aldrig handlar om pengar utan om att bygga förtroende mellan två parter. Pengarna kommer alltid i andra hand för honom. Han har även sagt att det viktigaste i ett företag är medarbetarna, de kommer före dina kunder.

Slutligen

När man läser dessa personers citat så finns det som sagt var en stor medvetenhet hos dem och de följer den ”röst som är deras egen”. Det innebär att det inte går att ”låna” från ett varumärke, däremot kan man inspireras.

Oavsett hur du bygger ditt varumärke är det viktigt att du börjar fundera över dina styrkor, svagheter, vilken ”arena” du är aktör på, samt hur andra ser på dig. Självklart är inte ett varumärkesbyggande något som du gör på egen hand, men du kan påbörja en ökad medvetenhet om dina olika områden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s